Patrick House

New Construction

Set on 5 acre block on the edge of Orange NSW, this site was basically bare of vegetation but enjoys distant rolling country side views. The design was based around a series of living areas in an L-Shaped form on the lower ground that created flat areas and a single outdoor courtyard to create an immediate usable outdoor areas that are well protected from the harsh windy conditions from the south and make the most of the country views to the north.

The entry on the upper level the visitors are lead into an over size entry and stairs down into the living quarters with casual living and kitchen areas. The new house is positioned on the site with a small street frontage so the views and the living spaces are revealed gradually as walk through the entry sequence.

The sleeping area are then placed on the upper floor and a private sitting area that takes in the northern country view.

The base structure comprises of a strong concrete frame work  with a light structure above.