Spencer Courtyard House

New House

Situation to the west of Orange, the Spencer House is a contemporary new private residence on a lightly wooded northwest facing site. The house has rocky mountain and Scandinavian influences and is planned around a series of private courtyards in the spirit of a Mediterranean courtyard home.

The primary living spaces opens to north west with a raking beamed ceiling and highlight glazing bring the whole view into the space. A 3 sided fireplace separates the living and dining which opens to a large sheltered entertaining courtyard. Bedrooms are clustered at the southern end of the house with the Master Bedroom enjoying the primary view and a private outlook into a landscape courtyard. A sunken bath in the main ensuite positions the bather just above ground level as another way to experience the landscape.

Project Details

  • Location: Orange, NSW
  • Completed: 2018
  • Builder: John Nunn Building Contractors