logo

logo

WAREHOUSE HOUSE

A substantial new private residence on a tight suburban block, the warehouse-house seeks to shift the traditional suburban planning structure by pushing the structure to the boundary and providing a generous north facing courtyard space at the heart of the site.

The house presents a very restrained and understated front to the street, unfolding and opening up as one enters the site. The ground floor living spaces flow directly out into the landscape courtyard with the upper level providing generous overhangs which shade and protect the glazing.

The upper level is home to 4 bedrooms along with a private lounge space with extensive views to the south west over Orange to Mt Canobolas.

The Warehouse-house is in the developed planning stage.

Project Details

Client: Private

Date: 2016

Architecture
Interior Design
New House