logo

logo

COOGEE HOUSE

This project involved the renovation and extension of a 1920’s bungalow in Coogee in Sydney’s Eastern Suburbs.

The existing house was dilapidated, lacked off street parking and did not take advantage of the views of the Pacific Ocean or the substantial back garden. The solution involved a compact two level extension to the rear, minor modifications to the existing house, new pool and a new garage off the street with a landscaped roof forming a new level front garden for the house

This new section of the house is structured around a water feature and double height dining space, making the most of this tight suburban site. The double height space provides airiness and an unexpected generosity of space in what is otherwise a modest house. airiness and an unexpected generosity of space in what is otherwise a modest house. The suspended steel stair is a primary feature in the house carefully positioned at the knuckle of the house and rising to the upper level which employs a distinctive clear finished timber ceiling. A finely detailed glass covered pergola forms a major outdoor space linking directly to the revitalised garden and pool.

David Sutherland was the Project Director and Design Architect for this project whilst employed by TKD Architects.

Project Details

Client: Private

Date: 2013

Architecture
Interior Design
Heritage